هنر دیدن بدیهیات

دیدگاه‌های فیلسوفانه و کودکانه می‌توانند در تولید محتوا به شما کمک کنند تا به دیدی نو و متفاوت دست یابید. با تمرکز بر بدیهیات جهان و رفتارهای روزمره انسان‌ها، منبع بی‌پایانی از ایده‌ها و خلاقیت را خواهید یافت.

نگرش صحیح به جهان

می‌گویند اولین اقدام فیلسوفان برای پرورش نگرش صحیح، برداشتن عینکی است که حوادث جهان را عادی جلوه می‌دهد. فلاسفه برای آن‌که بتوانند به هرچیز نگاهی متفاوت ارائه دهند، باید به جهان مانند کودکان نگاه کرده و هرچیز را جدید بدانند.

 

اگر میخوای مقاله رو به زبون خودمونی تر بخونی، اینجا کلیک کن

 

همواره چرایی و چگونگی اتفاقات ذهنشان را درگیر خود می‌کند. مانند این‌که: «چرا برگ از درخت سبز می‌شود؟»، «چرا انسان صحبت می‌کند؟»، «چه چیزهایی باعث تمایز انسان‌ها گشته؟» و سوال‌هایی از این قبیل که این دست از حوادث در نگاه اول برای دیگران بدیهی و عادی هستند.

پرورش همین دیدگاه در آخر آن‌ها را به مقصد خودشان یعنی ارائه‌ی دیدگاهی نو می‌رساند زیرا به موضوعات به گونه‌ای نگریستند که از دیگران متمایز است. تولید کنندگان محتوا نیز باید این نگرش را در ذهن خود پرورش دهند. در تولید محتوا نیازمند کاشت بذر چنین عادتی در ذهن‌مان هستیم. هر مقدار که بتوانیم محصول، خدمات و محتوای خود را به دیدی متفاوت بنگریم، خلاقیت‌مان در راستای معرفی آن افزایش پیدا می‌کند.

 

دیدگاه کودکانه: کلید خلاقیت در تولید محتوا

کودکان به هرچیز در جهان دیدگاه پرسشگر و متعجب دارند، زیرا اولین باری است که آن را می‌بینند و هیچ چیزی برایشان تکراری و عادی نیست. اصلی‌ترین علت این‌که کودکان دائم درحال ‌پرسش هستند هم همین موضوع تازگی جهان است. باز هم حتی در نگاه کودکان به پرسش‌های «چرا»، «چگونه» و «به چه علت؟» می‌رسیم. با این حساب می‌توان گفت که کودکان هم فیلسوف‌های کوچکی هستند که با نگرش خود می‌توانند خلاقیتی منحصر به فرد داشته باشند. تولید کنندگان محتوا نیز با دقت بر رفتار کودکان و پرورش ذهن خلاق کودکان، در زمین بازی خود می‌توانند برگ برنده‌ای داشته باشند که خودشان را از دیگران متمایز کنند.

جهان، منبع ایده

با نگرش صحیح به عمق بدیهیات جهان و فرو رفتن در آن، چیزهایی را می‌توان دید که از دید همگان پنهان است؛ مانند: دیدن نور به عنوان قاتل تاریکی، باد را علت لرز کردن آب، پا درد پرده‌ها از دائم ایستادن و هزاران مثال دیگر. هر چیزی که در جهان وجود دارد، از صرف دیدگاه انسان‌ها کیلومترها فراتر است و از هر منظری می‌توان آن را بررسی کرد. با تفکر دقیق در هر موضوعی می‌توان آن را منبع بی‌نهایت الهام برای ایده‌های جدید و خلاقانه دانست تا دیگر به چیزهای خارجی برای ایده‌پردازی نیاز نباشد و هرگز در هیچ زمینه‌ای ایده‌ها تمام نشوند. تنها لازمه‌ی آن این است که بدیهیات جهان را با دقت نگریست تا خلاقیت پرورش یابد.

 

بدیهیاتی به نام رفتار

دیدن بدیهیات تنها به جهان ختم نمی‌شود. عمیق گشتن در رفتار انسان‌ها و دیدن رفتار بدیهی آن‌ها خودش جهانی حرف برای گفتن دارد و می‌توان میلیون‌ها نکته از آن استخراج کرد. اگر رفتار هرروزه‌ی آدم‌های اطرافمان برای‌مان عادی نباشد، به راحتی از کنارشان عبور نکنیم و به کوچک‌‌ترین آن‌ها توجه نماییم، جهانی دیگر را کشف خواهیم کرد که عمق آن به بی‌نهایت رفتارهای منحصر به فرد انسان‌ها وصل است. از کوچک‌ترین رفتارها مانند: چک کردن تلفن قبل از شروع کردن صبح، لحن و تن صدای هر شخص در شرایط مختلف، سرعت پلک‌ زدن افراد هنگام صحبت کردن تا رفتارهای بسیار مشخص مثل عادات غذا خوردن هر شخص که می‌تواند منحصر به فرد بودن آن را کاملاً حس نمود. از ساخت چنین نگرشی به رفتار انسان‌ها می‌توان حتی عادت‌های مخاطب خودتان را حدس بزنید و با توجه به آن‌ها عمل نمایید.

محتوایت را نکُش

اگر نسبت به محتواهای خودتان دیدی مانند عوام داشته باشید، دیر یا زود تمام خلاقیت‌هایی که می‌توان خرج کرد را هدر می‌دهید. در نگرش به محتواهای خودتان باید تمام مواردی که گفته شد را در خود جای بدهید. به هر بخش از محصول یا خدمات‌تان باید مانند کودکی بنگرید که همه چیز برای او جدید است. باید مانند فیلسوفی بود که تمام چرایی‌های جهان را در آن مقوله جستجو می‌کند و به هیچ‌چیز نگاهی عادی ندارد. اگر بدیهیات داستان خودتان را نبینید خلاقیتی رشد نخواهد کرد.

پس از گذشت مدت‌ها تمرین دیدن بدیهیات جهان، خلاقیت را می‌توان بخشی از ناخودآگاه یافت که دائم در تمام زندگی حضور پررنگش حس می‌شود و خطوط نامرئی آن در جای جای زندگی رد می‌اندازد. در زمینه‌ی تولید محتوا نیز تنها چیزی که می‌تواند مانند دستی ناجی عمل کند، خلاقیت است. خلاقیت نه معجونی دارد و نه طلسمی می‌طلبد، جز آن‌‌که درست دید و مهم‌تر از آن همه چیز را دید. هنر دیدن بدیهیات جهان انسان را به خالقی خلاق تبدیل می‌کند.

 

کلام آخر: تولید محتوا با نگاه متفاوت

در نهایت، دیدگاه‌های فیلسوفانه و کودکانه می‌توانند در تولید محتوا به شما کمک کنند تا به دیدی نو و متفاوت دست یابید. با تمرکز بر بدیهیات جهان و رفتارهای روزمره انسان‌ها، منبع بی‌پایانی از ایده‌ها و خلاقیت را خواهید یافت که شما را از دیگران متمایز می‌کند. به یاد داشته باشید که خلاقیت در تولید محتوا، همان چیزی است که محتوای شما را زنده و جذاب نگه می‌دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات

دسته بندی ۱

دسته بندی ۱

آخرین پادکست ها